Szép-Bancsa Andrea

SZÉP-BANCSA ANDREA

Szép-Bancsa Andrea logopédus-gyógypedagógus vagyok. 

2001 óta foglalkozom gyermekek tanításával/fejlesztésével, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében 3 saját gyermekem is segítségemre van. Erősségem a gyermekek komplex szemlélete, ezért nagyon fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést, akikre partnerként tekintek. A gyermekek fejlődésének elengedhetetlen feltétele az otthoni gyakorlatok elvégzése, amelyben számítok a szülők együttműködésére.

Intézményes keretek között először tanulásban akadályozott gyermekek tanítását végeztem gyógypedagógiai tanárként, majd 2012 óta dolgozom logopédusként a Gyömrői Pedagógiai Szakszolgálatnál. 

Több tanfolyam elvégzése és egy pedagógus szakvizsga megszerzése után elérkezettnek láttam az időt, hogy tudásomat magánórák keretén belül is elérhetővé tegyem azok számára, akik egyéni, igényes, színvonalas segítséget szeretnének gyermekeik számára. Terápiás munkám során fontos, hogy a hozzám forduló szülőt és gyermeket számukra érthető és megfelelő információval lássam el.

A logopédiai foglalkozást minden esetben megelőzi a felmérés, diagnosztika, ami a terápia kiindulási pontja. Minden foglalkozáson egy gyermekkel egyénileg foglalkozok, hogy a figyelem maximális legyen.

Célom, hogy a gyermekek a beszéde kiejtésben és nyelvtanilag is helyes legyen, szívesen kommunikáljanak és a beszédet, mint kommunikációs eszközt, igényesen és helyesen használják. A tiszta beszédhang kialakítása nem mindig egyszerű, sokszor hosszadalmas és nehéz munkával érhető el.


Telefon: +36 70 232 59 75  

Szolgáltatások:

  • Logopédiai terápia (nyelvlökéses nyelés, artikulációs zavarok, orrhangzós beszéd)
  • Komplex beszédindítás
  • Iskolaelőkészítő foglalkozás

Szakmai önéletrajz:

 

Tanulmányok:

  • Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár) - Pszichopedagógia
  • ELTE Bárczi G usztáv Gyógypedagógiai Kar - Logopédia-Tanulásban akadályozattok pedagógiája
    szakos tanár
  • Kodolányi János Főiskola, szakvizsga

Szakmai tapasztalat:

  • Pedagógiai Szakszolgálat Gyömrő  – logopédus 2012 - jelenleg is
responsive web design software