drag and drop website builder

PSZICHOLÓGIA

Milyen problémákkal fordulhatnak hozzánk

Baba-mama kapcsolati nehézségekkel, etetési-altatási kérdésekkel, nevelési nehézségekkel, lelki eredetű testi problémákkal (pl.: hasfájás, fejfájás, dadogás, tic), szobatisztasággal kapcsolatos nehézségekkel, viselkedési problémákkal (pl.: fokozott agresszió, aktivitás, testvérféltékenység, beilleszkedési nehézségek), szorongásos és hangulati problémákkal, iskolaérettségi és iskolaválasztási bizonytalanságokkal, önismereti munka igényével, aktuális nehéz helyzetek megoldásával (pl.: válás, halál eset).

Hogyan is segít egy pszichológus?

Gyermekterápia esetén: A kapcsolatfelvételt a szülő kezdeményezi, főként telefonon, amely során időpont egyeztetés is történik.

Az első találkozás alkalmával egy kötetlen beszélgetésre kerül sor a megjelent szülő(k)vel, amely során kirajzolódik egy elsődleges kép a probléma természetéről és a segítségkérés mibenlétéről.

Ezt követően 3-4 alkalmas találkozás ad lehetőséget arra, hogy különböző spontán illetve irányított aktivitások (rajz, játék, festés, teszt, beszélgetés…) által a gyermek és a probléma láthatóvá, megismerhetővé válják.

Majd ezt követően kerül sor az első visszajelző beszélgetésre a szülő(k) és a szakember között, ami tulajdonképpen egy közös gondolkodás a felszínre került információkról és a megtapasztalt viselkedésről, érzésekről. Ez alkalom végén történik meg - amennyiben szükséges – a terápiás szerződéskötés, amely a segítségnyújtás módját, annak időbeli - térbeli kereteit rögzíti és meghatározza a közös munka célját.

Pszichoterápia során általában heti egy alkalommal találkozunk a gyermekkel; a terápiás folyamat alatt a szülővel többször is konzultálunk, ahogyan erre szükség illetve igény van. Pár-, és családterápiás konzultáció esetén a találkozások legtöbbször havi rendszerességgel valósulnak meg.

KOLLÉGÁINK

Beke Annamária

Beke Annamária

klinikai szakpszichológus, gyógypedagógus

Telefon: +36 70 555 31 25

Erdélyiné Tibor Katalin

Erdélyiné Tibor Katalin    

klinikai szakpszichológus

Telefon : +36 30 351 39 51

Rónaszéki Kriszta

gyermekpszichológus, TSMT terapeuta, viselkedésterapeuta és ABA-terapeuta
Telefon: +36 20 772 09 29

Spaits Annamária

Spaits Annamária

pszichológus

Telefon: +36 20 618 47 72

Konzulenseink

Dr. Somogyi Erzsébet

gyermek- és felnőtt pszichiáter

Adrigán Erzsébet 

kiképző gyerek-pszichoterapeuta